Dave Matthews

Soren

Dave Matthews er singer-songwriter i The Dave Matthews Band. Dave Matthews var bartender ved Miller's i Charlottesville, Virginia. Flere kunstnere optrådte på baren bl.a. Tim Reynolds, Carter Beauford og LeRoi Moore. Han beundrede dem meget, og valgte at spørge om Carter Beauford og LeRoi Moore havde lyst til at jamme lidt med ham fordi at han havde nogle ideer. De kunne begge godt lide det, og de begyndte at finde en lyd sammen. Som nyt medlem tiltrådte Boyd Tinsley på violin, og den meget unge mand Stefan Lessard som kun var 16 år gammel.

Dave Matthews er en yderst dygtig guitarist, som har skrevet de fleste sange i bandet. Han har en dygtig lyriker som formår at fortælle en histore i metaforer eller symbolsk. Selvom du lytter til en tekst, så kan du ikke helt forstå hvad meningen er, før senere hvor du lytter til sangen igen. Ofte skriver han sange omkring hvad der sker ude i verden, og hvad han føler omkring verdens politikere. Da Dave Matthews er født i Sydafrika er han halvt afrikaner og har derfor en masse rødder i den afrikanske musik. Dave Matthews forstår at sammensætte en stemning som ingen anden kan. Han formår at underholde sit publikum med mange små og sjove bemærkninger imellem hans sange. Han har et kæmpe repertoire og ville kunne spille i timevis foran et stadig voksende publikum.

Dave Matthews er grænseoverskridene nogle gange, men er ikke bange for at udtrykke sine meninger. Han er ikke en af de personer som er i medierne, og bliver heller ikke forfulgt, så umiddelbart er han ret ukendt. Men ved man bare en smule om musik og velanerkendte musikere og bands, så kender man også Dave Matthews og Carter Beauford, som er et idol for mange mennesker i hele verden.

I 2003 udgav Dave Matthews en soloplade som hedder Some Devil. Dave Matthews havde en masse materiale som ikke rigtigt passede ind i Dave Matthews Band, så efter en del turmult omkring bandet udgav han sin første soloplade, som efterfølgende har ført til en masse solokoncerter sammen med sin gode ven Tim Reynolds over hele verden.

Some Devil af Dave Matthews
Some Devil

Carter Beauford

carter

Carter Beauford er Dave Matthews Band trommeslager. Han er måske den bedste trommerslager i hele verden. Normalt spillede han i band sammen med LeRoi Moore, men efter Dave og Carter fandt ud af, at de virkelig talte det samme "sprog", så begyndte de at jamme sammen, og stykke det hele sammen med deres nye venner. Især Carter og Stefan har en vigtig del af Dave Matthews Band i form af bunden. Carter spiller faktisk med dobbeltpedaler selvom han ikke ligefrem er en heavy-metal trommeslager. Men med de mange beats, så formår Carter og Stefan at holde det sammen, og spille en meget solid bund.

På selve scenen har Carter Beauford og Dave Matthews en helt speciel kommunikation, og det er tydeligt at se på livevideo fra deres koncerter. Carter Beauford synger også, og lægger ofte 2. stemme. Carter er en af grundene til at Dave Matthews blev en succes, med hans meget opfindsomme trommestil, hvor der ikke er noget som er "straight". Han er en utroligt dygtig musiker, som formår at udfolde sig på den rigtige måde, og jeg tror aldrig at hverken fans, eller hans medmusikere bliver trætte af hans ustoppelige beats.

Boyd Tinsley

Boyd

Boyd Tinsley er Dave Matthews Bands violinist. At have en violinist i et band af Dave Matthews Bands grad er højest usædvanligt, og hører man ikke ofte. Førstegangslyttere til Dave Matthews Band mener nok, at violinen er et af de instrumenter som de ikke forstår hvorfor er med. Men for fans som virkelig lytter til deres musik giver det mere mening. Se, at have en violinist af Boyd Tinsley's kaliber er meget heldigt. Boyd Tinsley har formået at spille i alle øjeblikke, og hjælpe til med at fylde bunden. Nogle gange spiller han kun simple fraser, mens andre gange hvor han går over til en vild og dristig solo, hvor han svinger sit hår omkring sig, og man tænker kan det virkelig lade sig gøre at han stadig spiller rigtigt selvom han rocker totalt. Han ville sikkert se rigtigt godt ud med en rockguitar og hans lange flettede hår, men han ser endnu bedre ud men sin lille sorte specialbyggede violin som er elektrisk. Boyd spiller nogle af de vigtigste fraser, og spiller nogle af de vigtigste soloer. Ham og LeRoi giver Dave Matthews Band deres helt egen og unikke lyd som ingen andet band har.

Udover at han er en fantastisk violinist, så synger han også 2. stemme sammen med Dave Matthews. Faktisk synger han en hel del, og udgav i 2003 sin egen soloplade som hedder True Reflections. True Reflections er også en sang som Dave Matthews Band har turneret med i mange år, og er meget velkendt af fans. True Reflections har mange gæstesolister, og er et meget spændende projekt, hvor du hører Boyd Tinsley synge og rocke til sin egen komponerede numre.

I 2012 var han co-writer og instruktør af sin første film "Faces in the Mirror", som han er meget stolt af. Det er en stemningsfilm som han fandt på en nat. Han har Ryan Orr i hovedrollen, og soundtracket er skabt i studiet med blandt andet deltagelse af Stefan Lessard, Dave Matthews og Carter Beauford.

Boyd er også meget aktiv på Twitter hvor han interagerer med fans, og arrangerer de såkaldte "gatherings" hvor han møder sine fans efter koncerter på et ukendt sted som man er blevet enige om på Twitter i fællesskab.

True Reflections af Boyd Tinsley
True Reflections

Stefan Lessard

Stefan

At være 16 år gammel, meget uerfaren på bas, og meget uerfaren på en scene, stadigvæk i High School, og da træde ind som bassist med nogle af verdens bedste musikere - Stefan Lessard aka Fonzy er Dave Matthews Bands bassist. Kun 16 år gammel da han trådte ind i bandet. At klare alle tingene og alt ansvaret må have været svært, men ikke desto mindre har Stefan Lessard formået alt dette plus at være en fantastisk bassist. Stefan vil aldrig nogensinde være den bedste bassist i verden, og det har han heller ikke brug for at være, men Stefan fandt virkelig en "buddy" i Carter Beauford. De to har virkelig makket op, og lavet en maskine. Som i en lagkage så skal der altid være en bund, og Stefan leverer cremen for han har virkelig formået at gøre det simpelt men alligevel utroligt interessant at lytte til. At høre Carter Beauford tromme løs på sine stortrommer, og høre Stefan følge med med hans rolige fingre over strengene, er helt fantastisk.

Stefan Lessard er nu 30+ og har 3 børn. Udover at interessere sig for musik, så elsker han at skate og cykle. Stefan har sit eget mærke som han sælger. Han er en utroligt dygtig snowboarder og bruger meget af sin fritid på enten et snowboard eller sin cykel.

Her kan du følge linket til hans hjemmeside: izstyle.com. I 2007 brændte hans hus desværre ned med et tab af 2 millioner dollars. Heldigvis kom alle ud af brænden uden at komme til skade.

Stefan har også nogle sideprojekter hvor han b.la spiller nogle koncerter med et nyopstartet band som hedder Yukon Kornelius som donerer penge til godtgørende. Stefan Lessard er meget aktiv på Twitter. Følg ham her: www.twitter.com/slessard

LeRoi Moore

LeRoi

LeRoi Moore er Dave Matthews Bands alt-mulig-mand-på-blæse-og-andre-intrumenter mand. LeRoi Moore har et kæmpe talent på saxofon. Han kan spille alle 5 saxofoner: Bas, baritone, tenor, alto, og sopran. Han kan også spille fløjte, basklarinet og en mindre træfløjte. Han har mere end 15 intrumenter i hans kollektion, som han bringer rundt med sig til hver eneste koncert.

LeRoi Moore er kendt for sine solbriller når han spiller koncert. Og grunden til at han altid bar dem, var fordi at han havde sceneskræk.
Se en mand som har spillet over 1000 koncerter i sit liv, burde ikke være sceneskræk mere. De seneste par år har vi dog set ham uden sine solbriller.

LeRoi Moore var i en forfærdelig ulykke på en ATV (All-Terrain Vehicle) og måtte desværre forlade sommerturen 2008.
Pga. komplikationer døde han desværre 19 August 2008, og vi er alle meget kede af hvad der er sket. R.I.P LeRoi Moore.

LeRoi Moore 1961-2008

LeRoi Moore

Find me on ...